FoodFriends

DRYCK – Copper Cow Coffee

Just när man trodde dropp-kaffe trenden hade nått sin spets så har det dykt upp ännu en kaffemetod, eller snarare sort för koffeinslavarna att anamma. Vi pratar om vietnamesiskt kaffe. Vanligtvis sötas kaffet med kondenserad mjölk, med efter devisen ”smaken är som baken” så gör man såklart som man vill. För dig som brukar dricka turkiskt eller grekiskt kaffe så är det ingen nytt att socker är vanligt förkommande, även om vi svenskar gillar den bittra starka smaken.

Från Kalifornien kommer Copper Cow Coffe som startades av Debbie Wei Mullin. Debbie ville skapa ett kaffe som reflekterar hennes barndom med smaker som hon växt upp med fast med en Kalifornisk twist. Hon åkte tillbaka till Saigon där hennes mamma kommer ifrån och gjorde ordentlig research om kaffet hon älskar så. Genom hennes företag har hon nu gjort den super-enkelt för alla er som vill prova. Hon säljer nämligen ”Disposable Pour Over filters” med kaffe, tillsammans med engångspaket med kondenserad mjölk.

Tyvärr kan vi inte ge er någon feedback på smak eller karaktär eftersom vi väntar på leverans. Med enligt ”dom som vet” så skall det vara underbart. Vill man inte beställa så säljs Debbies kaffe hos utvalda återförsäljare så Dean & DeLuca eller hos Macy´s.

Vill man beställa eller läsa mer så finns länk nedan.

 

www.coppercowcoffee.com

Marcus Tenggren

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!