Världen – Pete Wells recenserar Benno’s NYC – FoodFriends

Text Here

Info

Världen – Pete Wells recenserar Benno’s NYC

Förra veckan damp det ner en recension om Jonathan Bennos restaurang ”Benno” som ligger i hotellet ”The Evelyn” i New York. Recensionen är skriven av Pete Wells som är matkritiker för NYTimes. Detta är första gången Jonathan Benno sätter sitt namn på en restaurang men det är verkligen inte första gången hans namn nämns i ”fine dining” cirklar.
Efter en framgångsrik karriär som sträcker sig över tre decennier, och där han vart en del av världskända och framgångsrika kök som Per Se och Lincoln Ristorante är det kanske underligt att han inte tidigare har använt sitt egna namn som marknadsföring.

Maten som serveras på Benno’s beskrivs av dem själva som;
en uppvisning av Köksmästare Benno’s bredd och hans kulinariska erfarenhet, klassiska franska tekniker och nutida italiensk matlagning, samtidigt som man sträcker på horisonten och utforskar medelhavets kustband.

Vare sig detta stämmer eller ej låter jag dom som ätit där avgöra, men jag kan starkt rekommendera recensionen av Pete Wells. Den är välskriven och tydlig. Och framförallt så är den avslutande delen av recension det som gör den allra bäst. Istället för att försöka tyda vad kocken har tänkt eller vad som passar med vad, så vill Mr. Wells ge oss en känsla av vad vi kan förvänta oss och en avslutande mening som säkert många unga aspirerande framtida superkockar borde läsa.

Se avslutningen nedan, för att läsa hela recensionen klicka på länken. (eng)

 

”All this should persuade some skeptics to give Benno a try. The restaurant’s greatest challenge is that the food seems to come from an era that’s too old to seem fresh but too recent to feel nostalgic about. When pop music is that age, we cringe. When buildings are that age, we knock them down before they can be landmarked.

But sometimes one chef cooking what he believes is better than 10 chefs cooking what somebody else believes”

 

Benno, Proudly Out of Step With the Age
NYTimes.com