FoodFriends

Food Malmö satsar för en hållbar framtid

Det sprudlar av innovativa människor i Malmö och de senaste att hamna i rampljuset är personerna bakom Food Malmö. Det är sydsvenskan.se som berättar om det nya mat-projektet. Först ut är ett event i folkets park som man kallar för skördemiddag, men tanken är att man skall bygga inför framtiden med nya mötesplatser och en hållbar produktion av mat.

Food Malmö är ett EU-finansierat projekt och strävar efter att fler människor skall få upp ögonen för den hållbara maten i Malmö. Food Malmös projektledare Carlos Rojas Carvajal säger till Sydsvenskan,

Vi vill samla mataktörer och människor överlag som har ett stort intresse för mat och se hur vi kan jobba tillsammans för att skapa en mer hållbar matscen i Malmö. Vi vill se en stark community som inte baseras på egenintresse, utan skapar fler saker tillsammans.

Det hela startar den 27 september med event i folkets park, Ridhuset. Maten står Los Perros Urban Farming för. Carlos fortsätter och berättar att man bjudit in flera matkreatörer men hoppas såklart på en bra uppslutning av folk som är intresserade och nyfikna av mat. I framtiden kan det även eventuellt bli både fler middagar och workshops, lägger Carlos till.

De tre ledorden för Food Malmö är Samverken, Mötesplatser och Marknadsmöjligheter. Inspiration kommer från England och USA där rörelser som dessa redan vart i gång länge.

Vill man ta del av eventet, samt gå på middagen i Folkets Park kan man anmäla sig via länken här, de första 60 som anmäler sig går gratis.

Lycka till

 

Food Malmö vill bygga en mer hållbar matscen – bjuder in till gratis skördemiddag, Sydsvenskan.se

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!