FoodFriends

46 årig kvinna dog efter besök på stjärnkrog i Valencia, misstänkt matförgiftning.

Fruktansvärda restaurangnyheter från Valencia den här veckan. Efter ett besök på restaurangen Riff i den spanska staden har en kvinna avlidit på grund av vad man tror är matförgiftning. Kvinnan besökte restaurangen tillsammans med sin son och sin man. Den 46 åriga kvinna dog i söndags morse, mannen och sonen håller forfarande på att återhämta sig. Hälsoförvaltningen i Valencia har hittills lyckats spåra 75 personer som ätit på Riff mellan den 13 och 16 februari, och än så länge har man hittat 29 fall av matförgiftning. Hälsoförvaltningen besökte restaurangen i måndags för att utreda, samt ta prover för analys. Men än så länge har man inte lyckats hitta några spår av vad som skulle kunna ha orsakat händelsen.

Köksmästaren och tillika ägaren Bernd H Knöller säger att han samarbetar med hälsoförvaltningen för att utreda vad som hänt, och han skickar sina djupaste kondoleanser till kvinnans familj. Han fortsätter och berättar att han kommer hålla restaurangen stängd tills man säkerställt och kan garantera att det inte finns någon risk för varken gäster eller personal att vistas i lokalen.

Riff, som har en stjärna beskrivs av Guide Michelin som en restaurang som ”erbjuder innovativ matlagning, baserad på säsongsbetonade lokala produkter av högsta kvalité för att skapa framgångsrik kulinariska kombinationer och intressanta fasta menyer”

 

FoodFriends.com

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!