FoodFriends

5 foodtech trender att hålla koll på 2019

Fler och fler hänger på foodtech-tåget och spännande saker håller på att hända.

 

Även om det inte existerar någon exakt definition av begreppet foodtech ännu kan man säga att det är processen när mat blir till med hjälp av teknologi. Många använder begreppet för att tala om hur livsmedelsbranschen kan bli mer hållbar och jobbar för fullt för kampen om den smarta maten.

FoodFriends har listat några av de största trenderna inom foodtech:

URBAN FARMING
Trädgårdar växer fram i städer som ett alternativ till odlingslotter utanför stadskärnan. Vi har länge sett hur stjärnkorgarna har egna odlingar både på marken och takterasser och liknande. Det talas om nya kreativa lösningar som tankar för att yterlligare utöka produktionen.

ROBOTAR
I framtiden kommer vi kunna få robot-hjälp med att hacka grönsaker, städa och andra uppgifter vi inte vill göra själva. Det handlar inte om att ersätta mänsklig arbetskraft utan mer ett komplement vid exempelvis personalbrist.

VÄXTBASERAT
say-no-more

AVFALLSHANTERING
Det finns några riktigt smarta lösningar där ute och bättre lär det bli. Vi ser verkligen fram emot att vi alla blir bättre på att ta hand om vårat avfall för att producera smartare mat.

SERVICE
Här är något verkligen intressant! Vi går från att vilja göra allting själva till ett ökat behov av att köpa mer färdiga lösningar. Vi har egentligen alltid vetat om det men det blir mer och mer tydligt, vi arbetar i framtidens viktigaste bransch!

 

 

 

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!