Amsterdam över helgen kanske? - FoodFriends

Amsterdam över helgen kanske?

Vart åker du nästa långweekend? Inga idéer, vi vet, prova Amsterdam. Nja, säger du nu då, där finns bara nattklubbar, konstiga lättklädda människor i skyltfönster och tulpan-odlare. Men nej så är det inte längre.

De senaste 10 åren har den holländska huvudstaden genomgått en dramatisk förvandling. Fantastisk arkitektur, underbara invånare och ett miljötänk som överträffar de flesta. En ny generation av kockar har hittat hit och de har öppnat kreativa, utmanande och hållbara restauranger. Man har tagit klassiska holländska rätter och uppdaterat dem, och parar dem med grymma naturviner och hantverksöl.

I guiden nedan finns alternativ för nästan alla. Tidlösa favoriter, lyx och flärd och blivande klassiker. Du hittar restauranger mitt i city men även i de lite mer okända områdena, guiden innehåller också barer och ställen där du kan utforska Amsterdams otroliga öl-utbud.

De flesta ställen har en avslappnad och casual inställning samtidigt som det är prisvärt. Vissa säger till och med att staden genomgått en kulinarisk revolution som gynnar både lokala och besökare. Dessutom går de relativt snabbt och ”enkelt” att ta sig dit, vare sig du väljer flyg, tåg eller cykel (?)

 

The 38 Essential Amsterdam Restaurants, Eater.com