FoodFriends

Anna Mellfors öppnar ny vinbar

Tillsammans med Benny Hermansson och Anton Mannervik, grundarna av Gemla Möbelfabrik, kommer sommelieren Anna Mellfors (senast La Colline) öppna vinbar på Södermalm i början på maj. Tanken är show room för möblerna på dagarna och vinbar på kvällarna. 

Gemla är Sverige äldsta möbelfabrik och den enda i sitt slag som tillverkar möbler av böjträ. Men eftersom produktionen är liten och därför har man inte råd med egna utställningslokaler. Kopplingarna till restaurang- och vinvärlden är många och samarbetet  går i den naturliga, hållbara och hantverksmässiga andan.

Just nu håller kvarteret där vinbaren på att rustas upp och mycket spännande är på gång i flera lokaler i området. Än så länge har trion inte gått ut med så mycket detaljer kring konceptet utan vi får ge oss till tåls ett tag till.

– Just nu håller vi på att spika flera spännande samarbeten, både inom design- och vinvärlden, men inget är ännu satt på papper så jag kan inte säga vad det är. Det får bli nästa gång! Likaså med annan personal, jag pratar med flera men ingen är ännu helt klar så det får vänta, just nu är det jag, Benny och Anton, med mig som 100 procent driftansvarig delägare säger Anna till Star Wine List.

Däremot står det klart att menyn kommer vara säsongsbetonad och grönsaksbaserad med bra samarbeten med producenter och odlare, mycket vin på glas och även en liten chark med delikatess.

– Det vi vill bidra med är en annan typ av vinbar, de som finns nu lever på en mysig känsla vad det gäller design och inredning, allt fokus har lagts på vin och inredningen har liksom blivit lite vad det blir, och det är superhärligt men inte det enda sättet att göra det. Vi vill göra både och, vi vill ha en fantastisk ambiance OCH fantastiska viner OCH en genomarbetad inredning och ljussättning. Vi ska ha högt i tak, både bokstavligt och bildligt talat, med en avslappnad känsla och atmosfär men att det samtidigt är bekvämt och jävligt snyggt! säger Anna till Star Wine List.

Namnet är fortfarande under diskussion men det lutar åt att det blir något med Gemle med en twist som ger vinbaren en tydlig identitet.

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!