FoodFriends

Årets kock kommer genomföras digitalt

På grund av corona kommer Årets Kock 2020 genomföras digitalt rapporterar Besöksliv. Flera seminarier och events som vanligtvis omger tävlingen kommer även de genomföras online. 

– Hellre genomföra det digitalt än att tvingas lägga krut på att senarelägga tävlingen, säger Andreas Stenberg, vd för Årets Kock AB till Besöksliv.

Vissa moment sker på plats

Finalen och vissa tävlingsmoment kommer dock genomföras på plats, men med begränsad eller ingen publik. Det rådande läget får avgöra vad som blir möjligt.

Svårt beslut

Eftersom det är så svårt att förutse framtiden och vad som kommer vara möjligt eller ej, beslutade tävlingsledningen att gå över till plan B reda nu.

– Hellre då ställa om och genomföra det digitalt än att tvingas lägga krut på att senarelägga tävlingen, med risk för att vi ändå tvingas genomföra det digitalt i slutändan säger Andreas.

Reaktioner från de tävlande

Kockarna har bara varit positiva till de nya planen, och för de tävlande förändras inte så mycket. Samma regler och hårda krav gäller fortfarande.

–  Vi har bara fått positiv feedback. Det man ska komma ihåg är att själva tävlingen förändras ju inte, det kommer fortfarande att vara lika viktigt med precision, tid och presentation av rätterna som tidigare. Priset och äran förändras ju inte heller, så det generella gensvaret har varit att det är härligt att vi kör och att det blir av, säger Andreas Stenberg.

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!