FoodFriends

Även Subway testar köttfritt koncept. Meatball Marinara Sub, från Beyond Meat kommer i höst.

Trenden bland stora matkedjor att erbjuda köttfria alternativ fortsätter i hög takt. Senaste nyheten kommer från Subway som lanserar en version av sin Meatball Marinara Sub gjord på Beyond Meat’s första försök att göra en köttfri köttbulle.

Från och med september går det att beställa ”Beyond Meatball Marinara” i 685 restauranger i Canada och USA. Dock under en begränsad tid eftersom Subway vill testa marknaden lite först. Därmed inte troligt att vi ser den köttfria varianten hos oss i Europa på ett tag.

Subway som är världens största snabbmats-kedja, om man ser till antalet restauranger, har haft det lite kämpigt de senaste åren. Enligt CNBC så stängde Subway fler restauranger än de öppnade 2016 och ända sedan dess har trenden fortsatt. 2018 stängda man fler än 1,100 enheter i USA vilket betyder att det finns färre än 25,000 restauranger kvar.

Men nu har man alltså tagit tag i problemet på allvar, bland annat genom nya samarbeten. Nyligen annonserade man att det finns avtal med Halo Top som leverantör av milkshake, Kings’s hawaiian av bröd och nu alltså även Beyond Meat. Det blir intressant att följa utvecklingen och se ifall dessa nya leverantörer kan ändra den dåliga trenden, tittar man på till exempel på Burger King som med sin ”Impossible Whopper” så ökade försäljningen av burgare med ca 18 procent. Så det kan ju inte skada att prova för Subway i alla fall.

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!