FoodFriends

Bastard Burgers satsar extra på nyblivna föräldrar

Ett Facebookinlägg dök upp i förrgår från Bastard Burgers där de berättade att de skall börja med att betala mellanskillnaden upp till 100 procent av nyblivna föräldrars inkomst. För er som inte har nått åldern, eller vill skaffa barn så fungerar det så att försäkringskassan betalar en procent av din inkomst när du är mamma eller pappaledig från ditt arbete. (Dock finns en högsta och lägsta gräns på det beloppet) Vill du vet mer om föräldrapenningen kan du klicka på den här länken så kommer du till försäkringskassan.

Men för att en nybliven förälder som är anställd hos Bastard Burgers inte ska känna av inkomstbortfallet så erbjuder de sig nu att betala mellanskillnaden till sin personal.

I sitt inlägg på Facebook skriver de;

Det ska inte straffa sig att gå på föräldraledighet! Därför har vi beslutat att nu betala mellanskillnaden upp till 100% under de första sex månaderna av föräldraledigheten. Vi vill visa uppskattning till vår underbara personal och få dom att känna sig ekonomiskt trygga i att skaffa familj.

Man vill som företag ligga i framkant i personalfrågor samt bli en mer attraktiv arbetsgivare. Detta såklart i takt med att kedjan konstant växer och expanderar. I Facebookinlägget berättar de om Elin Örnfjäll som är anställd hos Bastard Burgers i Örebro. Hon har varit en del av företaget i snart ett år och arbetar som restaurangchef på två av Bastard Burgers restauranger. Elin säger såhär om Bastards Burgers initiativ;

– Jag är en av det lyckligt lottade känns det lite som! Jag har hört så pass mycket av vänner och bekanta att det är svårt att hålla ihop det ekonomiskt. Varför ska ens ekonomi försämras när man lyckas skapa en ny människa till världen? Detta är stort, vi föräldrar har ett ansvar att sköta om detta barn också! Man har oftast samma fasta utgifter som innan barn och då ska vi även lägga till allt vad ett barn kan behöva, men då måste de flesta vrida och vända på kronan för att ens vardag ska gå ihop! Jag är verkligen oerhört tacksam för att jag får ta del av den här möjligheten och inte behöva känna en press att behöva pussla ihop livet.

Precis som väldigt många i kommentarsfältet, så vill vi på FoodFriends passa på att lyfta på hatten, eller mössan, och berömma Bastard Burgers för ett fantastiskt initiativ. Det är åt detta hållet som restaurangbranschen måste gå för att bli en mer attraktiv bransch. Unga personer eller andra människor som funderar på att byta bransch måste kunna hitta nya fördelar med att jobba inom restaurang.

Vår bransch är en av de roligaste och mest utmanande som finns. Det finns en fantastisk mångfald och ett brett urval av områden och alternativ. Att få arbeta med service skall vara något man skall känna stolthet i. Vi har möjligheten att göra människor både mätta och glada.

Det är få branscher som kan skapa så många roliga minnen och ett nätverk som sträcker sig långt förbi samhällsklasser och sociala grupper.

Så återigen tack Bastard Burger!

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!