Bekräfta bokning - FoodFriends

Bekräfta bokning

Skärmavbild 2016-04-21 kl. 23.39.07

Många restauranger upplever problem med att gäster inte dyker upp. Som de flesta vet erbjuder vi en funktion där bokningar kan bekräftas med kreditkort och där man sedan kan dra en avgift från de gäster som inte bokar av inom angiven tidsram.

Vi har nu utvecklat ett alternativ till denna tjänst. Man kan nu skicka ett automatiskt sms till gästen där de ombeds bekräfta sin bokning genom att klicka på en länk i sms:et. När gästen klickar på länken kommer bokningen att få en grön prick i listan så att ni vet att gästen fortfarande är intresserade av bokningen.

De bokningar som inte bekräftas ligger kvar som vanliga bokningar och ni kan då själva välja om ni vill ringa dem personligen eller om det inte anses nödvändigt, men det är ett praktiskt sätt att säkerställa att bokningen inte är bortglömd.

Ni hittar funktionen under “bokningsalternativ” i admin. Där kan ni först ange “Aktivera funktion där bokningar bekräftas (bokning får då en grön prick). Därefter kan ni som tillval aktivera sms-funktionen.

Leave a Reply