FoodFriends

Betyder detta att cirkeln sluts? McDonalds erbjuder ”fake-meat”.

Det är Eater.com som rapporterar att under en testperiod, som kan leda till fast menyinnehåll, så finns PLT att beställa på McDonalds i Kanada.
PLT som står för ”Plant, Lettuce and Tomato” och skall spela på namnet BLT (Bacon, lettuce and Tomato), har en ”patty” gjord på Beyond Meat´s innehåll.

Under tiden när nästan alla stora aktörer på snabbmatsmarknaden har ett köttsubstitut på menyn, har både branschen och hungriga gäster frågat sig när McDonalds skulle svara. Och nu har de alltså givit vika. För att klargöra så är det alltså ingen burgare som får innehåll från Beyond Meat ännu, utan endast deras PLT som de kallar för en Sandwich.

Men även om PLT’n är gjord på falskt kött så kommer inte snabbmatsjätten att kalla den vegetarisk. Dessutom så kommer den stekas på samma grillbord som deras köttiga burgare. Kan tyckas vara lite konstigt men det finns dom som säger att det var en av Burger Kings briljanta idéer när dom lanserade sin Impossible Whopper, den lagades på samma grill som de vanliga burgarna och den idén gick ju hem, minst sagt.

PLT kommer finnas tillgänglig för dig i 12 veckor om du är i Ontario, Kanada på 28 olika restauranger från och med den 30 september. Efter det testet så skall man avgöra ifall man skall gå vidare till fler restauranger. Men när nyheten kom ut så gick McDonalds aktie upp så det verkar som det finns gott om efterfrågan hos deras gäster.

Förhoppningsvis får vi till slut prova den på svenska restauranger.

 

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!