Bulk-SMS - FoodFriends
Peder Dinkelspiel September 30, 2014 No Comments

Bulk-SMS

sms

SMS funktionen har tidigare varit kopplad till en bokning och man har kunnat välja att antingen skicka en påminnelse dagen innan en bokning äger rum, eller skicka “sms nu” som i första hand är tänkt att användas till gästen när de är någonstans i lokalen och man kan då skicka ex. “Ditt bord är nu ledigt. Kontakta hovmästaren.”

Vi fick nyligen en förfrågan om man inte kunde utveckla en funktion för att skicka ett sms till många gäster på en gång. Det är inte tänkt att användas för marknadsföring utan i stället som ett enkelt sätt att informera många gäster på en gång. Det avgörande är att alla bokningar har en gemensam nämnare så att man kan ta fram dem i en sökning i admin under menyvalet “Sök bokning”.

Det kan vara alla bokningar som tillhör en viss måltid, en viss dag, eller under en given tidsperiod. Sökfunktionen ger goda möjligheter att avgränsa. Skulle man ändå inte lyckas avgränsa ett visst antal bokningar genom ett enda sök så kan man välja att “tagga” alla bokningar som är berörda med en unik tagg (ex “sms 30 sep”). Sedan går man in i sökfunktionen och tar fram alla bokningar som har den taggen.

När sökningen är gjord så finns en knapp längst ned på sidan “Skicka SMS till dessa x gäster”. Klicka på den så kan ni skriva ett sms som omedelbart går ut till alla gästerna.

 

 

Leave a Reply