Cat Cora VS Alinea – Krögare och kockar som bråkar! – FoodFriends

Text Here

Info

Cat Cora VS Alinea – Krögare och kockar som bråkar!

Varför händer detta aldrig i Sverige? Eller gör det?

De flesta som läser artiklarna på FoodFriends känner säkert till Alinea, restaurangen i Chicago som länge vart långt uppe på listorna över världens bästa restauranger. Har man dessutom sett Chef’s Table avsnittet med Grant Achatz, ägare och exc. chef, missade man antagligen inte den karismatiske delägaren och CEO:n, Nick Kokonas.

Nick Kokonas verkar vara en aktiv delägare som är intresserad och engagerad i alla restauranger han har intressen i. Men den här gången har han kanske vart lite för engagerad. Det har nyligen utbrutit lite av en meningsskiljaktighet mellan just Kokonas och Cat Cora. Cat Cora är kanske inte lika känd för oss i Sverige så här kommer en liten sammanfattning;

Cathrine Anna ”Cat” Cora född i Jackson, Mississippi. Hennes Pappa var grek och med hennes grekiska arv har hon delvis byggt sin karriär. Hon är mest känd för sin medverkan i ”Iron Chef America” som gick på Food Network, samt att hon är en av värdarna i ”Around the World in 80 Plates” Hon har skrivit flera kokböcker och är utbildad på bland annat ”The Culinary Institute of America”. Hon har också flera restauranger i anslutning till flygplatser i USA samt har eller haft partnerskap med Macy’s och Disney. Hon är även en talesperson för Unicef och är numera inkluderad i ”American Academy of Chefs®” Hall of Fame. Listan är lång och gedigen, inte samma inriktning som Nick Kokonas med andra ord men definitivt någon som får och tar mycket uppmärksamhet i den amerikanska kulinariska världen. Hur som helst, meningsskiljaktigheten i det här fallet är Cat’s misslyckade besök på Alinea och Nick’s dåliga sätt at sköta det på.

Vad som hände var att Cat’s assistent hade bokat bord åt Cat på Nick’s restaurang (Alinea), men hon dök inte upp i tid, utan kom kvällen efter och ville har ett bord, och när hon blev nekad på grund av plats så tog det fart. Det slutade med att Cat’s långfinger användes och eventuellt höjda röster hördes. Mer detaljer om vad som skedde finns att tillgå via länk.

Men tillbaka till den inledande frågan, varför händer inte detta i Sverige?

Jag förstår också att det skriks utanför entréer till diverse nattklubbar eller andra trendkänsliga ställen runt om i landet. Det skriks om vem som känner vem och hur viktig man är som gör att man bör släppas in. Men det är inte samma sak tycker jag. Hade det inte vart roligare om Alexandra Zazzi hade stått och pekat finger utanför Frantzén en lördagskväll? Sedan hade Björn delat med sig på sociala medier dagen efter som hans tankar om Zazzi’s uppträdande. Eller är våra mat-kändisar för kalla och tillbakadragna? Visst finns det högljudda profiler i branschen, men det hade väl vart kul om vi fick lite mer insyn i vad våra kulinariska celebriteter egentligen tycker? Vi är ju så otroligt duktiga på att laga mat, välja vin och ta hand om kroggästerna, men ännu lite mer passion och åsiktsfrihet hade jag gillat.

Tills den dagen kommer kan rekommendera er som är nyfikna på internationellt restaurangskvaller att kolla in länkarna. Underhållande tycker jag!

 

Alinea Restaurant


Cat Cora -First Female Iron Chef


In the Alinea vs. Cat Cora Battle, Everybody Loses
Eater.com

Into the Litter Box
Medium.com

Iron Chef Cat Cora Storms Out of Alinea After Reservation Dispute
Eater.com