Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås stänger i höst – FoodFriends

Text Here

Info

Sofie June 12, 2020 No Comments

Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås stänger i höst

En av Sveriges mest hyllade restauranger, Daniel Berlin Krog i Skånne Tranås med 2 stjärnor i Guide Michelin stänger till hösten. ”Ibland kommer man till en punkt när man måste stoppa och fokusera på annat”, skriver han.

Igår skrev Daniel Berlin ett långt inlägg på Instagram där han meddelar att 30 september blir hans sista service. Därefter stänger restaurangen på obestämd framtid för att spendera mer tid med familjen och fortsätta utveckla verksamheten.

Flera utmärkelser och två stjärnor i Guide Michelin

Restaurangen i Skåne Tranås på Österlen fick sin första Guide Michelin-stjärna 2016 och den två stjärnor i Guide Michelin hösten 2018. Med många internationella gäster och flera utmärkelser har Daniel Berlin rankats som en av Europas bästa restauranger. I januari 2020 utsågs han till “Kockarnas Kock” och hans restaurang till “Kockarnas Krog av svenska branschkollegor i tidningen Restaurangvärlden.

Tar beslutet att stänga på obestämd framtid

Som många andra drabbades Daniel Berlin av coronakrisen när de internationella gästerna uteblev. Trots detta har verksamheten kunnat fortsätta med vissa justeringar. Men under torsdagen kom beslutet att stänga restaurangen tillsvidare och de gör sin sista service den 30 september.

”Jag har tagit beslutet att ta en paus, av familjeskäl men också för att kunna utveckla restaurangen. Ibland kommer man till en punkt när man måste stoppa och fokusera på annat – där är jag nu. Så när den nuvarande säsongen är över kommer vi att stänga restaurangen. Just nu vet jag inte exakt när vi kommer att öppna igen, men när vi gör det kommer vi att välkomna er, starkare, förnyade och återupplivade. Tack till alla er som varit med oss på resan så här långt. Till alla våra fantastiska gäster, leverantörer och personal. Utan er hade det aldrig gått att förverkliga min dröm.”, skriver Daniel Berlin i sitt meddelande på sociala medier.