FoodFriends

Danyel Couet tar med sig Allegrine-köket till Gotland i sommar

Danyel Couets restaurang Allegrine inleder ett samarbete med Grå Gåsen på Gotland i sommar. Samarbetet kommer pågå i drygt två månader och säkrar jobb för personal som annars skulle blivit permitterad.

Grå Gåsen i Burgsvik ligger nära Danyel Couyets sommarställe och sommarens nya ägarpar Cecilia Westerholm Beer och Björn Westerholm ser fram emot samarbetet.

– Ju mer vi pratade desto mer olika idéer kom upp, och precis som för oss hade allt blivit omkullkastat för dem till följd av corona och mycket hade inte blivit som de hade tänkt, säger Danyel Couet till Besöksliv och fortsätter:

– Men de var öppna för att köra och jag själv älskar att snabbt hoppa på saker.

Känt från Så Mycket Bättre

Bredvid Grå Gåsen finns Björklunda Bed & Breakfast , båda är kända från tv-programmet Så Mycket Bättre. Restaurangen är stor med 200 platser och det finns gott om gröna ytor där gästerna kan köpa med sig picknick-korgar och njuta av underhållning utomhus.

– När vi köpte Grå Gåsen och Gåsens Björklunda var drömmen just ett vardagsrum att hänga i från förmiddagen till sent på kvällen, med mat, dryck och underhållning som passar många. Pandemin satte allt på sin spets, men nu märker vi på hotellbokningarna att gotlandslängtan ökar igen. Vi ser fram emot att erbjuda våra gäster mat av en av Sveriges bästa kockar, som dessutom älskar Sudret lika mycket som vi, säger Cecilia Westerholm Beer, hotelldirektör för Grå Gåsen och Gåsens Björklunda till Besöksliv.

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!