FoodFriends

Det verkar som det har hänt igen, hungriga kunder har blivit blåsta

Det verkar som det har hänt igen. En del av mat/restaurang-branschen/Communityn har blivit lurade. Många kommer säkert ihåg restaurang Dill/Lidl i Stockholm och nu på senare tid Youtube klippet av The Shed, en påhittade restaurang i Dulwich i södra London som existerade enbart för att testa om man kunde nå första platsen hos Tripadvisor. Har du inte sett den, check it out!

Men den här gången gäller det något annat. Med inspiration från just Youtube och The Shed har en annan vloggare, Josh Pieters, lyckat med bedriften att registrera ett falskt företag hos Deliveroo, utkörningstjänsten som finns i allt fler stora städer.

Pieters ”restaurang” värmde prefabricerad mat uppvärmd i hans egen mikrovågsugn. Efter att hungriga kunder beställt via Deliveroo’s hemsida, värmde Pieters på mat och skickade iväg rätten i take away lådor av plast. Men det skall också tilläggas att han skickade med kontanter i matlådorna för att omgående ersätta deras utlägg.

Det fanns hela tiden bevis på att Pieters ”restaurang” var fake. Med ett namn som Italian Stallion på samma adress som Pieters lägenhet blev väcktes många misstankar. Dessutom en hemsida med bilder där man inte behövde vara en grävande journalist för att förstå att något var fel. Signalerna fanns överallt. Italian Stallion hade inte heller genomgått några inspektioner motsvarande miljö- och hälsa. Detta kan visa på, och har tydligen blivit bekräftat av okänd källa hos Deliveroo, att Deliveroo godkänner restauranger trots att de saknar viktiga certifikat.

Pieters gjorde detta för att bevisa de grova fel som begås inom utkörningsbranschen (i London) och ville visa på att man som kund bör vara mer uppmärksam. Det är heller inte första gången en icke existerande restaurang finns med hos företag liknande Deliveroo. I juni kom det fram att Uber Eats var med om nästan precis samma sak. Är dessa företag för lata och endast intresserade av att tjäna snabba pengar, istället för att ordentligt undersöka sina anslutna restauranger och värna om kunder och kunders hälsa och välbefinnande?

Det verkar nästan så..

I Made My Shed the Top Rated Restaurant on TripAdvisor, vice.com

I sold Microwave meals on Deliver, Josh Pieters @ Youtube

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!