FoodFriends

DRYCK – Coca-Cola med ny energi under 2019

Under 2019 kommer det ytterligare en utmanare på marknaden för energidrycker.

Det är Coca-Cola som ger sig in i leken med de ”Coca-Cola Energy” och ”Coca-Cola Energy no Sugar”. Man har hittills nöjt sig med att vara ett alternativ med en mindre koffein-kick och med sin signatursmak som har varit minst sagt framgångsrik genom åren, men på en ständigt växande marknad kan man tydligen inte stå och titta på längre. De nya smakerna får sin energi-status genom naturligt koffein och guarana-extrakt säger företaget till Reuters.

Är man dock riktigt påläst inom ämnet så vet man att detta faktiskt inte är första gången som läskedrycks-jätten är och fingrar på energidrycks-marknaden. Redan 2015 så köpte Coca-Cola 17% av ”Monster Beverage Corp” och blev med det den största enskilda aktieägaren i varumärket Monster.
Enligt Rodney Sacks, VD för Monster, så har Coca-Cola indikerat att man fördröjer lanseringen av ev. energiprodukter till april 2019, enligt FoodBev Media.
FoodBev Media berättar vidare att eftersom den globala energidrycks-marknaden växer med 7.1%, samtidigt som folk blir mer och mer varsamma med sitt sockerintag är den oundvikligt för Coca-Cola att inte vara en aktör på marknaden.

Marcus Tenggren

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!