FoodFriends

Du har väl köpt din biljett till Stellagalan?

Idag är sista dagen för att köpa medlemskap och därmed en plats till årets Stellagala. Medlemskapet kostar 300 kr för kvinnor och ickebinära och 330 kr för män som vill stötta Stellagalan och säljs på www.stellagalan2019.se.

Gulddraken var länge först ut men sedan premiären 2018 är det alltså Stellagalan som inleder galaåret i Sverige. Förra året blev succé och det här året kommer garanterat inte bli sämre. Stellagalan arbetar för att öka jämställdheten i den gastronomiska branschen och vill bidra till att skapa fler kvinnliga förebilder som kan attrahera unga kvinnor och stärka deras yrkesval. Initiativtagarna ser galan som ett verktyg för att skapa förändring och väljer att stötta de som just nu behöver det mest.

Nytt för i år är Stellagalans Forum med start redan på eftermiddagen där sex kända profiler (Maud Olofsson, Marie Skogström, Stefan Ekengren och Fredrik Eriksson samt Anna Norström och Andreas Stenberg) ska diskutera jämställdhet. Forumet ingår i biljettpriset men antalet platser är begränsat.

Årets nominering då? Jo det bjuds på tre nomineringar per kategori i de sammanlagt nio kategorierna. Såväl kända som okända i olika åldrar.

Årets gala hålls på Fotografiska sponsras av Menigo, Svenskt Kött, Absolut, Visita, Werners, Västerbottenost, Stockholms Glasbruk, Provinum, Vinunic och Valid Wines.

Fotograf: Susanne Walström

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!