FoodFriends

Ess Group nöjer sig inte med Hemsedal, Helsingör nästa!

Samtidigt som marknadsföringen och varumärkesbyggandet för Fýri Resort går på högvarv kommer det ytterligare nyheter från Ess Group. Nu är det klart att man skall ta över driften av spahotellet Marienlyst i Helsingör, Danmark.

Fýri Resort är Ess Groups första satsning utanför de svenska gränserna. En stor anläggning i Hemsedal som skall vara i full gång året runt. Redan till jul i år är det premiär så man har mycket att stå i. Men man har Henrik ”Heda” Gyllander i spetsen som vd, en legend i branschen och van att hantera tidspress och hålla i många trådar samtidigt. Nyheten om Fýri kom tidigare i år och gör att Ess Group automatiskt blir en större spelare på marknaden för upplevelsedestinationer. I ett pressmeddelande från i vintras säger Joans Stenberg, VD för Ess Group så här;

”Vi har alltid byggt och skapat miljöer som vi själva älskar, platser som vi själva vill hänga på. Nu har vi tagit ytterligare ett steg och vidare in i Norge! I Hemsedal kommer vi tillsammans med vår partner Buchardt AB Invest ge alla gäster möjligheten att inte bara komma på besök till den här året om-resorten, utan här kan man också köpa sitt drömboende och hänga med oss på Fýri, sommar som vinter. Resorten blir som en förlängning av ditt vardagsrum”

Men nu dyker det alltså upp ytterligare nyheter om internationella satsningar. Det anrika resort- och badhotellet Marienlyst har över 200 rum och en stor konferensanläggning som tar 500 personer. Där finns flera barer och restauranger som lockar både privatpersoner och företag.

”Marienlyst har varit en dröm sedan länge för oss, egentligen redan sen starten på Ystad Saltsjöbad för 12 år sedan. En otrolig miljö, historiens vingslag, kunglig mark och en dansk klenod! Och på det ett medarbetar-team som vi förstått jobbat stenhårt varje dag för att skapa minnen för sina gäster. Att kalla vår inställning för ödmjuk är inget annat än ett understatement. Vi är lyckliga och stolta över att få lära oss mer om Danmark, Helsingör och Marienlyst. Och taggade för att få än fler danskar och svenskar och resten av Europa att upptäcka den här fina resorten” säger Jonas Stenberg.

Med en nyligen genomförd renovering har man lyckats väl med sin konferensverksamhet så ny skall Ess Group fokusera mest på utvecklingen av hotellupplevelsen. Jonas fortsätter och berättar att den stora utmaningen som han ser är den danska kontinentala kulturen. Men vi skall närma oss den danska kulturen med ödmjukhet avslutar Jonas.

Stort grattis och lycka till önskar vi på FoodFriends

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!