Feira tar Galicien till Östermalm - FoodFriends

Feira tar Galicien till Östermalm

Högst upp i den nyrenoverade Östermalmshallen öppnar Melanders Groups senaste stjärnskott Feira i slutet på april. Det blir öppet kök, stor balkong med utsikt samt chambre separée under ledning av ingen mindre än stjärnkocken Andreas Printz. 

Det har tagit fyra långa år att renovera Östermalmshallen, eller “hallen” som de flesta lokalbor kallar en av Stockholms finaste saluhallar. Under tiden har den helt nya restaurangen Feira växt fram högst upp i byggnaden med fantastisk utsikt över salutorget.

– Inspirationen till Feira kommer främst från den vilda klippkusten i Galicien och dess salta skaldjursrestauranger, säger Olivia Secher som är marknadschef för restaurangen. Interiören består av naturmaterial som avspeglar regionen och vinlistan lyfter fram flera småskaliga producenter. Med Feira vill vi skapa ett helt nytt komplement till Östermalmshallens befintliga krogutbud.

Köksmästaren Andreas Printz har gedigen meritlista från både New York och Stockholm på bland annat Sturehof och Aquavit. Han har dessutom varit lagkapten för Stockholm Culinary Team vid flera framgångar med flera VM- och OS-guld i bagaget.

Melanders Group har funnits i Östermalms Saluhallen sedan den öppnade 1988 och startades av bröderna Nils och Erik Molinder. Restauranggruppen driver också Art Bakery, Southside, Ångbåtsbryggan, Ulla Winbladh, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren, Sjöpaviljongen och anrika Wedholms fisk på Nybrokajen.