FoodFriends

Feskekôrkans handlare och Higab går framåt i processen

Förra året blossade diskussioner upp i Göteborg när nyheten kom att Feskekôrka ska renoveras. Beslutet kommer ifrån fastighetsägaren Higab som med renoveringen och utvecklingsarbetet vill skapa en ännu attraktivare mötesplats för både göteborgarna och människor på besök.
Jonas Karlsson som är marknadschef hos Higab säger i ett pressmeddelande,

”Tillsammans kan vi nu ta det helhetsgrepp som säkrar Feskekôrkas överlevnad på längre sikt”

Så i september stänger man igen för ett renoveringsarbete som man räknar med kommer ta två till två och ett halvt år. För alla sam vart oroliga inför vad framtiden kommer visa så berättar Higab att tanken är att fortsätta i liknande anda med fisk och skaldjur.

Alla nuvarande hyresgäster har fått erbjudande om att komma tillbaka efter renoveringen, samt en lösning med lokal att fortsätta sin verksamhet i under perioden då man renoverar. Och nu står det klart att Fiskhandlarna Kerstins Delikatesser och Öckerö Fisk flyttar tillbaka. Enligt Higab har man fått svar från alla handlare och krögare men än så länge vet vi bara att de två nämnda återkommer till nya Feskekôrka. Johan Karlsson igen,

”Vi är jätteglada att få med oss två erfarna fiskhandlare i det nya Feskekôrka, deras inspel och synpunkter kommer bli värdefulla i utvecklingsprocessen”

Under tiden som upprustningsarbetet pågår skall Kerstins Delikatesser fortsätta si verksamhet i Saluhall Briggen, och Öckerö Fisk flyttar till Stora Saluhallen i centrala Göteborg. Båda handlarna säger att de ser fram emot att få komma tillbaka när arbetet står klart och att framtiden ser ljus ut.

Dessvärre har de båda restaurangerna Kajutan och Gabriel valt att inte flytta tillbaka. De har enligt Higab valt att inte godta deras erbjudande och blir därmed uppsagda som hyresgäster.
Istället för återflytt så får de båda restaurangerna nya permanenta lokaler på annan plats.
Kajutan har erbjudits en lokal i Linnéstadens saluhall Briggen medans Gabriel fått erbjudande om en liknande lokal i stora saluhallen i Göteborg. Dock är stora saluhallen, precis som Feskekôrka ett byggnadsminne, så beslutet måste gå via Länsstyrelsen innan allt är bestämt. Det nya konceptet som Higab planerar, räknar de med att kunna presentera innan sommaren.

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!