FoodFriends

Fia Gulliksson är med och öppnar Nordisk-Japansk destination i London

Många av oss känner igen Fia Gulliksson från Jazzköket i Östersund och som frontfigur för Krogstråket  i samma stad som pågår under den så kallade Yranveckan. Men vi vet också att hon tycker om att starta igång och driva nya projekt, hon kallar sig själv dessutom för “serie-entrepenör med fokus på kreativ gastronomi”.

SVT har precis rapporterat om hennes nyaste projekt som verkligen låter spännande. Hon ska vara med och starta och driva en nordisk-japansk mat- och restaurangdestination bredvid Harrod’s i London. Fem våningar högt med 650 kvadratmeter på varje våning och sammanlagt 450 sittplatser med det bästa av hantverk och mathantverk.

Fia kommer ansvara för de två översta våningarna med nordiska restaurangen och takbar. Det kommer såklart serveras jämtländska specialitéer som Kolbulle men även lokala ostar, charkuterier och dryck.

Det finns gott om plats för duktiga kockar att hänga med på resan säger Fia så om du tycker detta låter som världens roligaste projekt ska du inte tveka att söka! Hör av dig till oss så förmedlar vi kontakten.

 

Fotocred: www.fotograftina.se och Food In Action

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!