FoodFriends

European Street Food Awards till Malmö

Malmö har länge arbetat för att bli en självklar matdestination och FoodFriends har tidigare rapporterat om till exempel Egyptisk streetfood, vardagslyx och veganglass i vårt Malmösvep tidigare i våras. Nu står det klart att Malmös hårda arbete gett resultat då staden blir värd för European Street Ford Awards 27-29 september 2019.

European Street Food Awards är ett pris som årligen delas ut till den bästa food trucken i Europa. “Bästa Huvudrätt”, “Bästa Vegetariska”, “Bästa Snacks” och “Bästa Dessert” är exempel priser som delas ut under tävlingarna.

– Valet av Malmö var enkelt. Med sin industriella charm och arkitektur, och med en stadskärna som öppnar upp sig både mot land och hav kändes Malmö som den perfekta platsen. Malmö har varit med oss från starten 2017, och när vi fick förslaget att lägga finalen i Malmö var valet enkelt, säger Richard Johnson, grundaren av European Street Food Awards.

Att European Street Food Awards arrangeras i Malmö är resultatet av ett samarbete mellan Event in Skåne och Malmö Turism som arbetar med att identifiera och värva event och möten till Skåne respektive Malmö. Mat och dryck är ett fokusområde som bearbetats strategiskt under flera år och eventet kommer inntebära positiva effekter för hela Skåne.

– Vi har arbetat hårt med att göra Malmö till en självklar matdestination och att ESFA arrangeras i Malmö i år kommer i dessa sammanhang lyfta staden ytterligare. Det är ett perfekt exempel på ett event som förankrar den blomstrande street food-rörelsen i Malmö – en trend som definitivt är här för att stanna, säger Rodrigo Lopez, projektledare vid Arrangemangsenheten på Malmö Stad.

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!