FoodFriends

Fler Falaflar på Södermalm. Nu med Timbuktus Koncept

Årets vinnare av Taubestipendiet Jason ”Timbuktu” Diakité expanderar med sitt MALMØ-koncept. Efter framgångarna i K-25 på Kungsgatan flyttar han in i lokaler på Södermalm tillsammans med sina partners Fatima och Jimmy Dalí. Ringens köpcentrum i Skanstull blir platsen för de skånska falaflarna, och lokalen blir samma som The Plant tidigare huserat i.

Deras spännande meny med starkt fokus på smakkombinationer passar perfekt, säger centrumchefen för Ringen Anders Salomonsson.

I ett pressmeddelande säger Timbuktu:

Då Södermalm ligger mig varmt om hjärtat så känns det både roligt och spännande att få öppna vår andra restaurang i Stockholm i Teatern.

Nu på onsdag slår man upp dörrarna och skall börja servera deras version av en riktigt bra falafel, berättar Fatima Dalí. Hon förklarar att deras mat görs på bra råvaror och ekologiska produkter men utan att göra det komplicerat. I ett pressmeddelande säger Fatima:

 ”Vi hämtar inspiration från Skåne och Mellanöstern, bland annat är vi oerhört glada över att kunna servera en halloumi som tillverkas av en familj i just Malmö”.

 MALMØ ligger alltså i Teaterns foodcourt, deras öppettider är 11–21 måndag-torsdag, 11–22 fredag-lördag och 11-20 på söndagar.

 

 

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!