FoodFriends

Fler stjärnor, nu från Storbritannien och Irland

Igår var det stor galakväll i London, eller ja, en extravagant fest i alla fall. Stjärnor skulle delas ut från Michelin Guiden. I södra Fulham i de västra delarna av London stod The Hurlingham Club redo med snittar och trevliga drycker. Både med och utan alkohol.

Så efter veckor av spänning så kan äntligen de alltjämt strävande kockarna och matkreatörerna andas ut. 28 nya korgar finns nu med i den lilla röda boken från det här området som täcker in Storbritannien och Irland. Enligt proffstyckarna så var det Irland som gick hem med de största framgångarna, medans London inte blev lika ”dazzling” som annars.
Två nya två-stjärnor från Irland kom in på listan, med Aimsir från Kildare som fick sina två stjärnor som debutant. Irland fick också fyra nya enstjärniga krogar, med bland annat Loam och Adare som tog hem Sustainability samt Sommelier utmärkelserna.

Även London fick fyra nya en-stjärnor, samt en del intressanta uppgraderingar som balnd annat Anne-Sophie Pic´s restaurang La Dame de Pic som gick från en till två stjärnor, samt en av de mest intressanta händelserna under kvällen, att The Lecture Room & Library hos klassiska Sketch i centrala London fick sin tredje skinande stjärna. Här på andra våningen i det minst sagt omtalade och för vissa lite skrytsamma ”townhouse” huserar Pierre Gagnaire som också har Hotel Balzac’s restaurang i Paris, även den med tre stjärnor.

Men det blev även lite missnöjda miner såklart. Tom Brown’s – Cornerstone, Rohit Ghai’s – Kutir, Bright i Hackney, Frog av Adam Handling och Kerridge’s Bar and Grill blev alla utan stjärnor. Och The Clove Club fick inte sin andra stjärna i år heller.
Men med ett uppsving för hela Storbritannien och Irland i helhet så säger Michelin Guidens Sales och Marketing Director, Roman Perrier att en ny generation av kockar har krävt sina stjärnor i år, och han förutspår att flera av dem är ute efter en till inom kort.

Stort Grattis säger vi på FoodFriends till alla som fått sina utmärkelser.

Hela listan med alla stjärnor och övriga erkännanden hittar du här

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!