FoodFriends

Florencia Abella är ny köksmästare på Restaurang Ekstedt

Florencia Abella från Esperanto är ny köksmästare på Restaurang Ekstedt i Stockholm. Hon har ansvarat för Ekstedts testkök sedan augusti (när Esperanto stängde) och tar nu över köksmästartjänsten. Florencia är född och uppvuxen i Buenos Aires, Argentina och har jobbat på bland annat El Raco de Can Fabes*** (Spanien), La ciua del Tornavento* (Italien) och nu senast Esperanto* (Stockholm).

“Positionen som köksmästare på en så pass ansedd restaurang som Ekstedt är en fantastisk utmaning. Att dessutom all mat lagas över öppen eld är självklart extra spännande – jag kommer ju trots allt från Argentina och har matlagning över eld i blodet.”

Sedan öppning 2011 har Restaurang Ekstedt lagat mat över öppen eld, helt utan elektricitet och gas och det kommer man fortsätta med säger Niklas.

“Vi ändrar inte restaurangens koncept, Ekstedt handlar fortfarande om öppen eld och om att framhäva nordisk mat. Florencia kommer dock självklart sätta sin egen prägel på maten och jag ser otroligt mycket fram emot att se hur hennes unika bakgrund och stil kommer att forma menyn i framtiden.” 

Florencia ersätter Rod Pérez som lämnar Ekstedt efter fyra framgångsrika år för att följa med Sayan Isaksson och hans nya krogsatsning med Stureplansgruppen. Claes Grännsjö från Restaurang NOOK tar över ansvaret för forskning och utveckling efter Florencia i testköket.

 

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!