FoodFriends

Förbud mot trafik runt “Svampen” blir permanent

Om du gillar att gå ut i huvudstaden så har du sedan förra helgen några ändringar i trafiken som skall göra utelivet lite mer behagligt. Ändringen bygger på att det skall vara mindre trafik runt Stureplan, dels för fotgängare (kroggäster) men också för att linjetrafik och blåljusfordon skall få en friare väg fram till eventuella incidenter. Ett liknande förbud fanns förra sommaren och nu har det blivit permanent. Det gäller alltså fredagar och lördagar, från midnatt fram till klockan 05.30.

Julia Hedbom som är kanslichef på lokalpolisområde Norrmalm säger så här efter den första natten, ”Det har gått bra när vi haft polis vid skyltningen men så fort vi har lämnat har det åkt in en del bilar och brutit mot reglerna”

Det finns även diskussioner om att det skall kunna bli praktiskt omöjligt att köra in på dessa gator. På bilden (från polisen) ser vi vilka gator som är avstängda under perioden midnatt till 05.30. De blåa markeringarna betyder stopp och de röda är taxizoner.

Så nu kan du rumla runt bäst du vill utan att riskera att bli påkörd i det här området. En av de bästa sakerna med förbudet är kanske ändå att man får bort den illegala taxiverksamheten härifrån. Även om alla vet att ”svarttaxis” är ett riktigt dåligt alternativ finns det stunder då det kanske verkar vettigt. Nu slipper man kanske ställas inför det valet just här.

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!