FoodFriends

Förslag om Söndagsöppet äntligen aktuellt

Det må vara på tok för sent, men bättre sent än aldrig. Hur många gånger har du haft långpanna på fredag och lördag och totalt glömt av att följa samhällets regler om att planera och hinna gå till Systembolaget i tid? För att sedan stå där på söndag inför hemmamiddagen med dina polare och inte ha något vin.

Men nu kan det äntligen bli ändring på det. Moderaternas partiledning vill införa söndagsöppet på Systembolaget, berättar Ekot.
Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer säger till Sveriges Radio Ekot att,
– Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol. Det är i grund och botten vår utgångspunkt.

 Den nya linjen kommer föreslås på den kommande partistämman nu i oktober.
Skulle detta bli verklighet så blir Moderaterna det första riksdagspartiet att ta upp och försöka driva igenom frågan om söndagsöppet. Även om Muf (Moderaternas ungdomsförbund) länge har velat slopa monopolet helt.

 –För oss handlar det här om en viktig frihetsfråga, att man som familj eller som individ ska få bestämma själv om man vill köpa en flaska vin eller en burk öl till tacomyset på söndagar, detta uttalande kommer från Muf-ordföranden Benjamin Dousa till Sveriges Radio. Beslutet ligger dock hos Sveriges Riksdag, så vi skall nog inte hoppa högt ännu.

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!