FoodFriends

Först bryggeri, nu restaurang för Hedda Spendrup

Vad gör fjärde generationens bryggmästare från familjen Spendrups efter hon öppnat ett framgångsrikt bryggeri bara några månader sedan? Jo öppnar en restaurang där hon kan servera och experimentera med sin öl och vad den passar till.

Hedda Spendrup har precis bryggt färdigt sitt första öl på bryggeriet Omaka som heter Mother. Ölet kommer från en pilsnermalt från Tyskland, som tillsammans med det tyska humlet Hallertau Blanc och det Nya Zeeländska humlet Nelson Sauvin, ger öl sin karaktär. Mother är ett modernt krispigt öl som är ganska torrt med hög beska och rund blommighet. Första brygden gick fort, det tog bara ett par månader från öppningen av Omaka, som varit aktivt sedan några månader tillbaka.

Men Mother blir inte ensamt på hyllorna länge, enligt Hadda Spendrup finns redan 10 öl på lagring i ståltankarna. Som bryggmästare har hon tidigare sagt att hon vill utmana vad öl kan vara, utan att det blir pretentiöst. Omaka skall vara ett innovationsbryggeri som visar på vad nästa generation Spendrup kan göra. Hon har även sin bror Axel med på resan som jobbar med den visuella visionen med bland annat utseendet på ölburkarna och nu även den kommande restaurangens menyer.

Om restaurangen vet vi inte så mycket, men den skall alltså öppna i vår och erbjuda deras öl som skall gå hand i hand med maten de tänkt servera.  Förutom restaurang blir det även en bar, uteservering och en öl-trädgård. Vi kan knappt vänta till april då förväntad öppning räknas vara.

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!