Fotografiska öppnar pop up-bageri - FoodFriends

Fotografiska öppnar pop up-bageri

Fotografiska berättade tidigare att de stänger museet från 15 april tillsvidare till följd av spridningen av covid-19. Nu lanserar de istället två nya take away koncept med nygjorda frukostmackor, kardemummabullar, grillad croissant med ost, risifrutti på svenskt havre och ekologiskt “snutkaffe”.

Vi befinner oss i en mycket svår situation där vi dels har ett ansvar för våra medarbetare, dels för att säkra Fotografiskas framtid. Fotografiska är för många en viktig plats. För oss som arbetar här, för våra gäster och inte minst för kultur- och besöksnäringen i Stockholm. Det vill vi fortsatt vara, och hoppas snart kunna öppna igen som världens mest öppna museum – som vi varit i 10 år och vill vara i minst 100 år till, säger Per Broman, VD för Fotografiska i Stockholm.

Förutom take away med frukost och fika kan man plocka upp varm mat i den lilla luckan på södra sidan. Mellan klockan 11.00-20.00 måndag-fredag erbjuds fyra rätter från Fotografiskas restaurang som take away: veganskt, vegetariskt eller med kött/fågel för 135 kronor styck.

Beställer gör man online och betalar med swish vid upphämtning. Det går även att få maten hemkörd via Karma-appen.