Gästerna måste börja hjälpa till – FoodFriends

Text Here

Info

Sofie May 4, 2020 No Comments

Gästerna måste börja hjälpa till

Under helgen har ytterligare en Stockholmskrog tvingats stänga på grund av smittskyddsskäl. Miljöförvaltningen gör flera besök i veckan och det ser inte bättre ut, men gästerna måste också börja hjälpa till att ta ansvar menar de. 

Inspektionerna under lördagen genomfördes i Hägersten, i City och på Södermalm på 19 olika krogar. Myndigheten rapporterar att fyra barer och restauranger inte följde riktlinjerna, varav en tvingas stänga.

– Det har varit för mycket bord och stolar och det i sig har skapat trängsel, säger Peter Brådenmark, enhetschef på miljöförvaltningen i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sedan slutet av mars genomförs flera inspektioner i veckan och det ser tyvärr inte ljust ut. Även om restaurangerna gör sitt bästa så måste gästerna börja till och ta eget ansvar.

– Den stora massan av de här krogägarna försöker följa reglerna. Men så har vi gästerna som ju senare på kvällen blir dricker allt mer och då blir det rörigt och stökigt och då bryr man sig inte trots att personalen säger till, säger han och fortsätter: