FoodFriends

GÖTEBORG – SCHNITZELPLATZ ÖPPNAR I LAGERHUSET I GÖTEBORG!

Text oxh Bild: Gourmet.se

 

Den 6 oktober öppnar nya restaurangen Schnitzelplatz Lagerhuset på Heurlins Plats 1 i Göteborg. Det kommer att serveras centraleuropeisk husmanskost, färsk pilsner och wienerschnitzel.

Mitt i det kokande området mellan Järntorget och centrala Göteborg slår Tove Andersson och Eskil Vowles upp sitt andra centraleuropeiska koncept i den södra gaveln av Göteborgs gamla frilagerhus. Det gulputsade huset, som första gången stod färdigt 1920, kommer den 6 oktober att fyllas med centraleuropeisk husman, schnitzlar för alla smaker samt 2000 liter färsk pilsner.

 

Schnitzlar i fokus

Likt Tove och Eskils andra restaurang, Gyllene Prag på Sveaplan, fylls köket av centraleuropeiska smaker, och
som namnet skvallrar om kommer Schnitzelplatz lägga krut på sina schnitzlar. Här ska man kunna äta schnitzel oavsett preferens med både väntade och oväntade tillbehör.

– Vi kommer att ta med oss värmen och kärleken från Gyllene Prag men rent konceptuellt kommer detta att vara en ny krogupplevelse. Vi ska lägga allt vårt fokus på schnitzlarna men uppdatera dem med en svensk fräschör och roliga tillbehör. Att vi valt att fortsätta servera Tankovna, färsk öl på tank från Pilsner Urquell, kännssjälvklart då det helt enkelt passar vår mat bäst – både smak- och kvalitetsmässigt, säger Tove.

Vid skapandet av Schnitzelplatz har Tove och Eskil valt att ta vara på lokalen och satsa på ljusa och luftiga utrymmen i gröna toner. Långbord längst väggarna och i mitten av restaurangen huserar två av de stora tankarna fyllda med 500 liter färsk pilsner vardera.

– För oss var det viktigt att den inre miljön skulle kännas rätt i relation till huset. Vi har hämtat idéer från finare, pilsnerprofilerade,tjeckiska restauranger både vad gäller mat, öl och miljö. Därför känns det som en självklarhet att vi inreder med stiliga tankar i mitten av restaurangen, säger Tove.

 

Arkiv

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att knyta nya kontakter.