FoodFriends

GÖTEBORG – Vinbarerna blir fler och bättre..

Text och Bild: FoodFriends redaktionen

 

Göterborgs krogliv har verkligen skruvat upp tempot de senaste åren. Inte bara är mångfalden påtaglig, kvalitén är dessutom väldigt hög. Och även om flera stora restauranggrupper är representerade med många ställen, har dom inte tagit över stan utan snarare hållt sig på sin kant. Idag kan Sveriges näst största stad stoltsera med både mat, vin och kaffe på högsta nivå.

Ända sedan Björns Bar slog upp dörrarna i februari 2006 har man fått det bevisat att göteborgarna har ett stort vinintresse och är öppna för att prova nytt, både på korgen och hemma vid middagsbordet. Som en bakficka till en av landets bästa krogar, fd. Kock och Vin, numera KOKA hade man i och för sig både ett namn och ett gäst flöde att använda sig av, men det skall verkligen inte hamna i skuggan av att vad de gjorde för göterborgs uteliv var fantastiskt.

Nu har Djungeltrumman.se satt ihop en färsk lista av vad dom tycker är värt ett besök för vinintresserade. Där finns både unga klassiker och nya satsningar. Läs och inspireras.

Djungeltrumman väljer vinbarer, 

 

 

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!