FoodFriends

Gourmetkorv från Göteborg expanderar nu till resten av landet

En av Göteborgs mest framgångsrika korv-mojar expanderar ytterligare. Gourmetkorv öppnar upp för franchise och skapar möjligheter för fler aktörer att bli en del av varumärket. Gourmetkorv har gjort det många aspirerande entreprenörer alltid strävat efter, nämligen att starta smått med ett enkelt ”hål i väggen” för att 10 år senare sälja en del av sin verksamhet, för att på så vis kunna växa ännu mer.

Grundaren Malin Talcoth öppnade första stället på Södra Larmgatan för drygt ett decennium sedan. Framgångarna avlöste varandra och det tog endast 5 år innan Malin fick ett av sina stora erkännande när hon vann pris som bästa snabbmatsmålet av Arla. Nu vill Malin att fler runt om i Sverige ska få tillgång till hennes korv. Första staden Gourmetkorv kommer till blir Trollhättan med inte bara en utan två enheter. Efter Trollhättan kan invånarna i Skövde, Kungsbacka och Borås se fram emot Gourmetkorvs utbud. Men Malin har siktet instället på betydligt mer än så, hela 70 enheter skall vara möjligt tror Malin. I en intervju med Göteborgs Posten säger hon;

”Det är jätteroligt. Vi har kört Gourmetkorv i drygt tio år och har så mycket erfarenhet och vet att konceptet är bra. Så nu känner vi att vi vill ut i Sverige, för vi tror att Gourmetkorv kommer att fungera bra överallt, och då är franchise ett bra sätt. Vi har kvar lite kontroll, och kan hjälpa till och är med hela vägen och hjälper en egenföretagare ut i arbetslivet. Det ska bli väldigt roligt”.

Något som Gourmetkorv gjort sig kända över och som har varit omåttligt populärt är deras egna recept på korv. Korvarna görs tillsammans med charkuterier och man samlar alla recept för franchisetagare att att del av. Idag finns 75 olika sorters korvar att välja bland, och självklart finns vegan, kyckling och lax-korv som alternativ till de andra köttkorvarna.

Vi ser verkligen fram emot att följa utvecklingen för Malin och Gourmetkorv!

 

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!