HRFs A-kassa i samarbete med Nordic Choice Hotels – FoodFriends

Text Here

Info

Sofie May 7, 2020 No Comments

HRFs A-kassa i samarbete med Nordic Choice Hotels

Massuppsägningarna i coronakrisen har lett till ökat tryck på Hotell-och restauranganställdas a-kassa. För att möta medlemmarnas behov att hjälp och stöd har HRF inlett ett samarbete med Nordic Choice Hotels där varslad personal bemannar HRFs nyinrättade servicecenter för medemmar.

– Vi har ett stort behov att snabbt förstärka vår organisation i en extraordinär situation och har därför för första gången i vår historia öppnat upp ett helt nytt servicecenter som ska avlasta oss som organisation för att kunna ge våra medlemmar bästa möjliga service. För att lyckas med det så har vi startat ett samarbete med Nordic Choice Hotels för att både hitta serviceproffs som kan bemanna centret men också få tillgång till tillfälliga lokaler mitt i centrala Stockholm, säger Karin Pettersson, Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK.

Rekryterar tidigare anställda

Bland Nordic Choice uppsagda rekryterar nu HRAK 20 serviceproffs för att bemanna centret. Man har också hyrt in sig i lokaler på Clarion Hotel Sign, vid Norra Bantorget i Stockholm. De anställdas arbetsuppgifter är att serva och stödja medlemmar i a-kassan via telefon, e-post och e-tjänster. Anställningen inleddes med en utbildning och introduktion till organisationen, arbetslöshetsförsäkringen och systemen.

– Vi är oerhört glada över att vår fantastiska personal som vi nu tillfälligt är tvungna att säga upp får möjlighet till fortbildning och ny anställning hos HRAK. Vi ser det som ett erkännande att en a-kassa som hanterar svensk besöksnäring anställer vår personal till serviceproffs. Det här är bra för a-kassans medlemmar, för HRAK och för vår personal. De förtjänar det bästa och det har vi gett dem, säger Tina Tropp Jerresand, acting vice president People & Culture Nordic Choice Hotels.

 

Foto: Tina Tropp Jerresand acting vice president People & Culture Nordic Choice Hotels.