Idag släpps biljetterna till den hemliga endagsfestivalen Woodland – FoodFriends

Text Here

Info

Sofie June 16, 2020 No Comments

Idag släpps biljetterna till den hemliga endagsfestivalen Woodland

Woodland beskrivs som en republik dit man åker för att uppleva underhållning, mat och dryck i världsklass under ett dygn på en hemlig ö utanför Stockholm. Idag släpps biljetterna och premiären går av stapeln 1 juli och avslutas 5 juli. 

Konceptet lanseras av artistbyrån Jubel som beskriver Woodland som “ett äventyr som utmanar såväl som behagar alla sinnen”. För maten står ingen mindre än Sayan Isaksson och Hampus Thunholm ansvarar för drycken. Underhållningen signeras musikduon Viktor och Gustaf Norén.

Späckat program och förväntansfulla besökare

Sayan Isaksson kommer närmast från Isaan’ på Berns och har under sin karriär bland annat drivit restaurangerna Esperanto (belönad med en stjärna i Guide Michelin), Imoto och Råkultur. Dessutom har han belönats med flertalet Gulddrakar, tävlat i Sveriges kocklandslag och stått bakom Nobelmiddagen två gånger om.

– Jag har lagat thaimat i ett år nu så ska bli spännande att göra något annorlunda och med punch i. Där maten gärna får sticka ut. Att göra det på det här sättet där man suddar ut gränserna mellan kök och gäst samt kock och gäst känns väldigt energifyllt. Jag inspireras väldigt mycket av eld och att mortla saker, det är även en fin säsong för grönt och det kanske går  att hitta saker på ön som går att grilla. Jag kommer att ta med mig Jens Sjöström från Svartengrens som kommer att hjälpa mig att elda, säger Sayan Isaksson.

Hampus Thunholm utsågs i vintras till årets bartender på Bartender’s Choice Awards och har varit ansvarig för baren på Lucy’s Flowershop i Stockholm och Fävikens bar i Åre, för att nämna några.

– Jag har väldigt blandade erfarenheter av bartenderyrket och till Woodland tar jag med mig det bästa från en stökig festivalbar, Fävikens naturinspirationer och Lucy’s Flower Shops välbalanserade cocktails. Det ska bli spännande att tillsammans med gästerna uppfinna nya regler för hur dryck ska upplevas – där det normala blir det onormala, säger Hampus Thunholm.

Gustaf och Viktor Norén, kända från både Mando Diao och Sugarplum Fairy. Deras uppdrag är att tonsätta det dygn som spenderas på Woodland. I våras släppte Gustaf och Viktor Norén singeln ”Rise Again”, vilket är deras första samarbete tillsammans och kommer i höst följas av ett album. 

– Vi har mer och mer börjat sjunga som kockar lagar mat. När det är sommar besjunger vi den på samma sätt som en kock serverar den. Vi vill därför tillsammans med Sayan & Hampus vara en förstärkare till en magiskt naturupplevelse där natur, musik, mat & dryck i symbios skapar en så stark sinnesstämning att den bränner sig fast, skakar om och lever sig kvar, säger Viktor Norén.

Hur funkar det då?

Antalet besökare per dygn är begränsat till 40 personer som åker gemensamt från Nybrokajen i Stockholm till ön Woodland, vars plats är och förblir okänd. Väl på plats kommer upplägget för den exklusiva endagsfestivalen att klarna, där mat, dryck och underhållning står i fokus. När dygnet av upplevelser är slut vänder båten åter mot Stockholm. Alla fyra ministrar (mat, dryck och musik) träffas innan och sätter menyn tillsammans.

Mer info:
https://www.republicofwoodland.se

Biljetter:
Biljetterna släpps 16 juni och i priset ingår resa tur och retur Nybrokajen-Woodland (Resan tar ca 2 timmar enkel resa), boende i tipi-tält inredda med bekvämligheter som kontinentalsäng och duntäcke, middag signerad Sayan Isaksson och exklusiv underhållning av Gustaf & Viktor Norén. Redan måndag den 15 juni finns dock möjlighet att ansöka om förköp till Woodland, detta sker genom att skicka en intresseanmälan till Woodlands regering via woodland@jubel.se

Datum för Woodland: 
Onsdag 1 juli 
Torsdag 2 juli 
Fredag 3 juli 
Lördag 4 juli 
Söndag 5 juli