FoodFriends

Idag smäller det! The World’s 50 Best Restaurants skall koras

Är ni lika spända som vi är inför dagens gala från Singapore? 8.45 pm lokal tid börjar spektaklet men redan nu verkar det vara fullt ställ i Singapore när man kikar på sociala medier av kändisarna från den gastronomiska eliten.

Med de nya reglerna, som säger att en tidigare vinnare inte kan vinna igen så kan man tro att detta skulle skapa stora förändringar, och visst blir det så för vissa, men det är faktiskt bara sju stycken som inte kan väljas igen. Och av de sju är det egentligen bara fem som är aktuella.

  • Osteria Francescana, Modena, Italy
  • Eleven Madison Park, New York
  • El Celler De Can Roca, Girona, Spanien
  • (NOMA), Köpenhamn (Tidigare lokaler)
  • (el Bulli), Girona, Spanien
  • The Fat Duck, Bray, UK
  • The French Laundry, Yountville, CA

Dessa 7 eftersom några av de ovanstående ställen har vunnit flera gånger. Noma och el Bulli är alltså inte representativa eftersom de inte finns kvar. Men NOMA 2.0 har nu rätt att slåss om första platsen igen, med tanke på deras nya lokaler och meny.
Och med den informationen till hands och med NOMA’s otroligt fina recensioner sedan öppningen är det många som tror att Rene Redzepi kommer hitta tillbaka till toppen av listan.

Den begåvade Liza Abend som bland annat vann pris för bästa Long-form Journalism, med sin artikel “The Food Circus” vid The World Restaurant Awards tidigare i år, har självklart skrivit en fantastisk artikel om just de nya reglerna.

Vill ni läsa mer om förväntningar och tankar inför utmärkelserna, samt få lokala hålltider kolla gärna in reportaget från eater.com via länken nedan. Vi på FoodFriends önskar såklart alla lycka till, och kanske håller vi tummarna lite extra för de nordiska utmanarna.

 

How to Watch The World’s 50 Best – and What to Expect, eater.com (eng)

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!