IKEA’s Plant Based-Bullar Kan Vara Här Tidigare Än Vi Trodde! – FoodFriends

Text Here

Info

IKEA’s Plant Based-Bullar Kan Vara Här Tidigare Än Vi Trodde!

Det är svårt att undgå den enorma trenden med ”plant based” mat som skall smaka så likt dess animaliska föregångare som möjligt. Utan att nämna några namn så är det väl dom stora hamburgerkedjorna som trampat stigen. I början av maj så kunde vi läsa från flera stora medier att trenden hittat så långt in i den svenska folksjälen det bara går, nämligen till IKEA och deras köttbullar.

Idén verkar ha funnits länge hos möbeljätten, men för lite drygt två veckor sedan kom nyheten att dom nu ska snabba på processen. Kan det vara så att man känner att man halkar efter om det inte går fort nog att få ut dom köttfria bullarna i butikerna? Enligt en amerikansk nyhetskälla så är IKEA i slutskedet av skapandet av den nya produkten och man räknar med att kunna börja tester redan till hösten. Skulle allt gå enligt plan så kan man se fram emot officiell lansering i början av 2020, detta enligt Bloomberg från en intervju med IKEA’s Michaela La Cour.

Bullarna som så småningom skall gå ut till IKEA’s över 400 butiker runt om i världen planeras eventuellt ha innehåll som vete, soja, ärtor eller havre som bas enligt La Cour.
Åtta anställda arbetar enbart på att få klart vegan-bullarna. Tidigare har IKEA redan sålt över 7 miljoner av sin veggie-hotdogs vilket är långt över förväntan tydligen.
Tanken är inte att de nya bullarna skall ersätta de existerande utan föredrar man kött, kyckling eller grönsaks innehåll skall man kunna få det också. Det nya receptet skall ge en smak så nära köttets smak som möjligt, och är primärt för alla som vill åt köttsmaken men vill äta så hållbart som möjligt.

Det finns ingen bekräftad uppgift om när vi kan räkna med tester eller lansering i svenska butiker.

 

Bilden till artikeln är IKEA’s klassiska köttbullar.