FoodFriends

Inferno från St. Agrestis – Brooklyn, New York

Har du hört talas om St. Agrestis? Jobbar du i en bar eller har ett stort dryckesintresse så är chansen ganska stor att du har det. För er som inte känner till det kan vi berätta att det är en liten sprittillverkare i Brooklyn NY. Nuförtiden känns det som dryckesproducenterna från Brooklyn är fler än mediebyråerna i Stockholm, (många alltså). Men just den här står ut lite tycker vi på FoodFriends. Varför då undrar ni? Jo därför att dom producerar fantastiska Amaro och för ett år sedan kom de med den fantastiska nyheten att dom släpper en färdigblandad Negroni. Negronin är baserad deras apertif – Inferno Bitter, söt vermouth och den lokalt framställa ginen Greenhook och kommer i en liten flaska. Det verkar vara svårt att få fingrarna på den här i Sverige även ett år senare men är du i NYC av någon trevlig anledning så missa inte.

Men nu kommer det fler roliga nyheter. Deras rubinröda Inferno bitter som används i Negronin gjorde debut i deras buteljerade version av drinken och har hittills inte vart möjlig att köpa separat. Men ja du gissade precis rätt, nu finns den den!
Den heter alltså Inferno och har en komplex härlig djup smak. Louis Catizone, delägare och grundare till St. Agretis, berättar att Inferno är gjord helt utan artificiella färgämnen och förlitar sig helt till botaniska ingredienser som ”gentian root” och hibiskus. Den passar bäst med apelsinjuice eller i en spritz, eller i vilken italiensk drink som helst kanske?

Så nu ber vi Systembolaget att fylla på hyllorna med denna enkla underbara Inferno, eller varför inte ett tips till alla mindre importörer. Detta är ett unikt tillfälle att få tag på ett alternativ till den både hyllade och sågade hundraåringen Aperol!

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!