FoodFriends

Ingen “Plant-based” produkt på Chipotle’s menyer

Som du säkert har noterat så skriver vi en del om trenden med ”Plant based” mat. Det är viktigt att följa den oundvikliga utvecklingen som restauranger står inför, tycker vi. Desto fler som erbjuder köttfria alternativ desto bättre, vad man senare väljer när man skall beställa sin mat, lägger vi såklart ingen värdering i.

Intressant att läsa ett uttalande från Chipotle’s VD, Brian Niccol, som säger att plant-based kött inte har någon potential för framtiden. Brian som tidigare jobbade hos Taco Bell säger i en intervju att Chipotle inte kommer att sätta en Impossible Taco eller en Impossible Buttiro på menyn som det ser ut nu.
Han säger dock att,

“I do think the plant-based food trend is a real trend”,  “I’m not sure plant-based foods that look and taste like meat are a long-term trend. It’s food chemistry to get that texture and that experience. Our plant-based solution is organic tofu. It’s great.”

Han förklarar vidare att han anser att processen när man producerar växtbaserat kött inte går i linje med Chipotle’s mål att använda färska ingredienser. Det är onekligen ett vågat uttalande med tanke på att kedjor som Burger King, KFC och nu senast McDonalds använder produkter från bland annat Impossible Foods. För att inte tala att Big Food (Nestlé och Kellog) nu investerar i köttfria produkter.

Han passar också på att ge ett litet insider tips som lyder,

Vänta några minuter med att äta din burrito efter du fått den, för då har den nått sin ”peak-flavor”

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!