FoodFriends

ISAAN kommer till Berns i Januari

Berns nya restaurang, i regi av Sayan Isaksson har nu fått ett namn, det blir ISAAN.
ISAAN är en region i Thailand, samma region som Sayan Isaksson kommer ifrån. Under 2019 har Sayan Isaksson varit en del av Stureplansgruppen och deras senaste tillskott alltså ISAAN i Berns lokaler.

Men det är inte bara Sayan Isaksson som kommer från regionen utan även flera av medarbetarna från Berns Asiatiska kommer från ISAAN. Sayan själv säger så här om namnvalet;

Vi hade olika namnval uppe men när det visade sig att flera av de anställda på Berns kommer från samma provins som jag själv då kändes namnvalet givet i kombination med att mat från det området är den typ av thailändsk mat vi vill servera på ISAAN”.

Maten på ISAAN skall enligt ett pressmeddelande vara analog, grillas över öppen eld och tillagas utan avancerad utrustning. Men ändå skall man fylla kriterierna om att laga modern mat som passar i tiden. Man satsar på att minska importen av råvaror som man tror man kommer ha stor åtgång på. Till exempel skall man odla koriander och citrongräs själva i närheten. Maten skall ha sitt ursprung i det thailändska köket, men få influenser från olika regioner. När de kommer till övriga råvaror som proteinet säger Sayan så här,

För mig är det viktigt att lägga stor vikt vid råvarornas ursprung och kvalitet. Vi har till exempel under en lång tid tittat på olika uppfödare av gris och kyckling för att hitta det som passar oss bäst. I restaurangen ska vi göra mycket från grunden. Vi ska odla själva och bland annat göra vår egen miso. Det är viktigt för mig”

Köket får en stor grill som blir hjärtat i matlagningen, som även skall prägla smakerna på maten. Köket i sin tur kommer ligga mitt i den stora pampiga matsalen, så gästerna kommer sitta runt om det transparenta köket. Matsalen i övrigt har 160 sittplatser och får en mer nedtonad inredning med naturliga material som trä och sten. Känslan och miljön i restaurangen skall vara inkluderande och inte kännas som en lyxrestaurang, enligt samma pressmeddelande.

Om allt går enligt plan så skall ISAAN slå upp portarna för allmänheten den 17 januari nästa år. Stort lycka till önskar vi på FoodFriends.

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!