FoodFriends

Lisbon Anyone?

Vem som så småningom skall ta över tronen från Barcelona som den ultimata långweekendsdestinationen (just det, ett ord) har det debatterats länge om. Kanske kommer det aldrig hända, eller så visar katalanerna ännu tydligare att de är trötta på oss turister och vi får vända oss någon annanstans. En stark kandidat som det länge pratats om är Lissabon. I min mening så har den portugisiska inte nog med usp´s för att ta över tronen men kan absolut vara ett alternativ. Vad jag tycker saknas är såklart utbud och infrastruktur och mångfald. Men det är fortfarande väldigt billigt att leva i Lissabon. Det finns gott om boende och fler och fler duktiga matkreatörer och kockar öppnar nya ställen.

Och det är just maten som lockat turister i flera år. Maten är fantastisk och priserna är minst sagt generösa. De inhemska vinerna är superintressanta och passar perfekt med den lokala gastronomin. Som ny på plats är det lätt att fastna i beundran av vyerna, takterrasser och de branta spårvagnsturerna men det finns så mycket mer.

Vi har snokat upp en guide för dig som vill testa på Atlantens pärla, eller om det är dags att åka tillbaka. Det är alltid lika förlitliga eater.com som listar vad dom tycker är bäst just nu. I olika prisklasser och med en karta guidas du till vad som faller just dig i smaken. Fisk av högsta kvalité, pastel de nata och massa härliga ostar och bakverk.

Den lokala restaurangkritikern och författaren av, Eat in Lisbon, Miguel Pires säger så här om sin stad,”Visitors and locals alike have long cited food as a reason to visit Lisbon, but it wasn’t until recently that the Portuguese capital was thought of as cool”

Och Eater.com avslutar med,
With an influx of visitors in the past 10 years it seems new restaurants are opening constantly, everywhere from hip neighborhoods like Chiado to more traditional areas like Alfama. The dining in town has never been better, with a range of restaurants from humble classics to food halls to Michelin-starred tasting-menu destinations.

The 38 Essential Lisbon Restaurantseater.com

Mer om den kultur och utbud från Lissabon finns delvis i artikeln nedan.

Från “Ribiera De Mercado” till “The Dumbo District” 5 År av Time Out MarketFoodFriends.com

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!