FoodFriends

Lowell Farms – USA’s första Cannabis-restaurang

“Eat, drink and smoke cannabis”. Hur låter det? När vi i Svedala gör så gott vi kan för att fördriva alla rökare från allmänna platser har man en lite mer liberal syn på rökning i allmänhet och cannabis i synnerhet i USA. Nu i veckan, den första oktober, öppnade “Lowell Farms: A Cannabis Cafe”. Efter mycket diskussioner och tvistande blev det Los Angeles och West Hollywood som blev födelseorten för det första lagliga cannabis-caféet/krogen i USA. Målsättningen är att göra sig av med det dåliga ryktet som cannabis kan föra med sig och det ska man göra genom att bland annat ha en meny med ett klassisk kaliforniskt utbud med lokala råvaror med en stark “från jord till bord”- känsla.

West Hollywood alltså, med en takterrass (såklart) där man kan ”avslappnat” spana på klassiska Chateau Marmont Hotel. För maten står ingen mindre än Andrea Drummer, tidigare Le Cordon Bleu i Paris. Det är ingen lätt uppgift att servera mat till en publik som har ”the munchies” på ett eller annat sätt. Tanken är att använda lokala råvaror som skall komplimentera de förhöjda sinnena som cannabis kan ge. Som gäst kan man se fram emot grillad persika med Burrata och krispig brysselkål med kycklingtoast. Ingen Ben & Jerry’s och Pringles alltså.

I de delstater där cannabis är lagligt finns redan butiker där man kan köpa både kakor, ”edibles” och annat smaskens, men Lowell Farms blir första restaurangen. Om du har en liberal syn på cannabis och vill besöka Lowell Farms men lite osäker på hur du skall beställa behöver du inte oroa dig. Restaurangen kommer ha “flower hosts” som på samma sätt som en sommelier hjälper dig att hitta rätt i djungeln. “Flower hostarna” kan guida dig till smaker och olika typer av cannabis, och framförallt effekten av ditt eventuella val. Inför premiären bjöd man in kändisar med förhoppningar om marknadsföring och Lowell Farms spås bli en av de senaste trendsättarna och innekrogarna i LA.

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!