Lucka 1 – Minska era no show - FoodFriends

Lucka 1 – Minska era no show

 

Att driva restaurang handlar i mångt och mycket om att få dit gäster. Men lika viktigt är att ha bästa möjliga system för att se till att gästerna får rätt information, enkelt kan avboka vid förhinder. Samtidigt händer det att gäster glömmer att de har bokat och vi vill kunna erbjuda er så många alternativ som möjlighet för att till varje pris undvika en no-show.

För flera år sedan utvecklade vi möjligheten att kräva kreditkort vid bokningen. Dessa s.k. garantibokningar blir allt vanligare men lämpar sig bäst för fine-dining och för stora sällskap. Vid bokning av en tvåa på kvarterskrogen kan det kännas mastigt att kräva detta. Men det finns många andra sätt att minska risken för bommar.

SMS-påminnelse

Den vanligaste lösningen är att aktivera SMS-påminnelse, vilket man gör på sidan “Kommunikation”. Gästen får då ett sms som ni självklar kan utforma själva men i stilen “Hej.  Vi vill påminna om din bokning idag på Berns Bistro kl 19:00. Är det några ändringar var vänlig ring 08-123 45 67 eller klicka här för att avboka”.

Bekräfta bokning

Ett ganska nytt tillägg i WaiterAid som snabbt blivit populärt. På sidan “Bokningsalternativ” kan ni högst upp aktivera “Bekräfta bokning (som då får en grön prick)”. Den här funktionen kan antingen skötas manuellt. Ni ringer gästen för att kontrollera om de ska komma och bockar för dem och bokningen får då en grön pris för att visa att den är “bekräftad”.

Det går även att aktivera att sms skickas ut. Ni väljer hur långt innan – så får gästen ett sms där de ombeds klicka på en länk för att bekräfta och bokningarna får då automatiskt en grön prick. Den går att aktivera på stora sällskap eller ex. på en enskild måltid. Här kan man då välja att endast agera på de bokningar som inte bekräftats, vilket brukar vara få.

Avbokningslänk i bekräftelsemail

Vi märker att många väljer att inte ha med avbokningslänken i den ursprungliga bekräftelsen. Det finns argument för och emot den strategin. Det skall dock påpekas att det inte är större andel borttagna bokningar på de krogar som har länken. Däremot får vi dels samtal och mail till BokaBord när gästen inte lyckats nå restaurangen, samtidigt som det finns många exempel på gäster som struntar i att boka av om länken inte finns tillgänglig. Vi tycker att den enkla funktionen sannolikt är det bästa sättet att undvika att en bokad gäst inte dyker upp.

Garantibokningar

Som nämnt ovan blir garantibokningar, där gästen anger sina kreditkortsuppgifter, allt vanligare. Om det är intressant för er kontaktar ni oss eftersom denna funktion kräver viss handpåläggning från vår sida.

Leave a Reply