Lucka 3 – Styr gästerna som du vill - FoodFriends

Lucka 3 – Styr gästerna som du vill

 

Vi har som mål att WaiterAid skall ha möjlighet att svara mot alla de önskemål man kan ha som hovmästare. Ibland kan man välja att dra ned på antal bord som kan bokas online för att man vill spara de “bästa” borden på fredag och lördagkvällar. Andra dagar kanske man inte har samma tryck och då är det synd att dessa inte finns som alternativ om någon vill boka dem. Därför måste WaiterAid även kunna ställa in alla önskvärda undantag.

Autoplaceringen är själva hjärtat av onlinebokningen, eftersom den styr hur gästerna placeras när de bokar online. Autoplaceringen kan förutom den generella styrningen anpassas med dessa tre tillägg.

 

Avvikande lista

 

 

 

 

Ni bygger upp en standardlista som gäller i normala fall. Alla gäster kommer då att placeras enligt er angivna struktur. Men om ni vill ha en annan placering på helger så kan ni lägga till en helt annan lista som gäller vissa veckodagar eller under en viss period (t.e.x under julbord, eller under ett gästspel eller kanske Alla hjärtans dag.)

Spara bästa borden

Ni kanske har de bästa borden vid fönstret som är mest populära på lunchen. Där vill ni få in två sittningar. Ni kan då klicka på klockan längs till höger om givet alternativ i autoplaceringen så kan ni stänga av så att ni ex. inte tar emot några bokningar på just dessa bord mellan 11:30-12:45. Då kommer ni att få tidiga och sena sittningar på dessa bord men inga bord mitt i lunchrusningen.

Denna funktion går även att använda för att hålla vissa bord på kvällen.

Stänga av autoplacering online

Många använder snabbokningen som snabbt visar var och när man kan ta emot bokningar. Men man kanske håller vissa bord som man inte vill skall släppas online eftersom de är dropp-bord eller liknande. Det finns då en @-ikon längst till höger. Om man klickar på den blir ikonen grå vilket indikerar att denna autoplacering inte kommer att släppas för bokningar online.

 

Leave a Reply