Lucka 4 – Kö (väntar i baren) - FoodFriends

Lucka 4 – Kö (väntar i baren)

WaiterAid har alltid haft väntelista där man kan lägga in bokningar som inte får plats vid ett bord. För ett par år sedan la vi även till att man kan låta gäster lägga till sig på väntelista om de inte får önskad tid. Men för alla gäster som kliver in i restaurangen för att se om de kan få ett ledigt bord har det inte funnits ett bra sätt att lägga till dem i WaiterAid. I väntelistan framgår inte hur länge de har väntat och det är lätt att blanda ihop dem med bokningar som legat inne länge.

För att undvika missförstånd har vi därför döpt alla dem som står på vänt för nästa lediga bord till “kölista”. Ikonen finns högst upp och är den bredvid drop in som ser ut som fyra personer som står i kö. När man klickar på den får man upp en ruta där man endast behöver ange antal och namn.

Man bör med fördel ange även telefonnummer eftersom man då enkelt kan högerklicka på kölistan och skicka sms till gästen “Ditt bord är nu klart. Vänligen kontakta hovmästaren”.  Så fort vi får tillräckligt med data kommer vi att lägga till “förväntad väntetid”.

Leave a Reply