FoodFriends

MALMÖ – Ny restaurang i Saluhallen

De senaste åren har Sverige sett till att rusta upp sina saluhallar. Både Saluhallen i Göteborg och Östermalms-hallen, lokalt känd som enbart ”hallen”, har fått ett ansiktslyft. Det skall inte bara finnas produkter att köpa och ta med sig hem för tillredning utan även vara en trevlig plats att vistas på. Både i Göteborg och i Stockholm har detta var vanligt förkommande, exempelvis Hötorgshallen har haft ett bra och populärt utbud.

Där det inte har varit lika självklart var Malmö. Men det ändrades 2016 då nya saluhallen slog upp dörrarna. En av de populäraste handlarna blev Malmstens fisk. En handlare som både sålde havets läckerheter och erbjöd en mycket trevlig plats att äta på med bra produkter och bra service. Nu har Malmstens fisk dock bestämt sig för att stänga igen och satsa fullt ut på sin verksamhet i Lund.

Men nu rapporterar Sydsvenskan att det blir två saluhallsveteraner som tar över efter Malmstens Fisk. Det kommer en ny fiskrestaurang som skall drivas av Nina Eliasson, tidigare butikschef hos Mamstens samt kocken Martin Söderholm. Martin har meriter från bland annat malmörestauranger som Belle, och Gamla Brogatan.
Den ny restaurangen öppnar den 5 December och skall heta Söderholmens Fisk.

 

Saluhallsveteraner tar över efter Malmstens Fisk

Marcus Tenggren

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!