FoodFriends

Marcus Samuelsson är tillbaka med “No Passport Required”, säsong 2

Vad passar bättre än att slå sig ner framför tv:n eller skärmen när mörkret och den kalla årstiden tagit över? Speciellt nu när Marcus Samulssons succéserie ”No Passport Required” kommer med en uppföljande säsong.

I början av nästa år, när dina längsta arbetspass är över och vår bransch kommer upp för luft efter en hektisk period, kan du luta dig tillbaka och följa med Samuelsson till sex nya platser. Där får du, precis som i första serien, lära dig om den lokala kökskonsten som immigranterna förde med sig. Traditioner och matlagning som blivit en del av hur USA lagar mat idag.

Men redan den 13 december kommer ett specialavsnitt med Marcus Samulsson och Vivian Howard från Somewhere South, en annan ny show som sänds på PBS.
I specialavsnittet visar de glimtar av vad som komma skall. Direkt efter visas ”No Passport Required” avnsitt 1.

I det första avsnittet får vi följa med Samuelsson på en resa i Filippinsk matkultur i Seattle, Vi får också veta hur staden påverkats av de filippinska immigranterna gällande matscenen. Efter det första avsnittet tar serien en paus för storhelgerna för att återkomma med de sista fem avsnitten i januari. Då blir det första resmålet Los Angeles, måndagen den 20 januari. Här finns den största gruppen av folk från Armenien någonstans utanför deras hemland. Den 27e januari åker vi till Houston som är den stad i USA med flest västafrikaner. Den 3e februari styr Marcus Samuelsson kosan mot Philadelphia där den italienska gemenskapen har frodats i generationer. Avsnittet efter det blir det Las Vegas och ett besök hos den kines-amerikanska community som har växt med ofantliga mängder över de senaste 20 åren, den 10e februari. Och till sist hinner Marcus även med Boston. Här utforskar Samuelsson den portugisisktalande delen av staden och kommer underfund med hur mat och traditioner har präglats av de tre starkaste områdena, Brasilien, Kap Verde och Portugal.

I varje avsnitt får vi följa med Marcus till lokala restauranger, matmarknader och hem till människor med anknytning till den lokal gemenskapen för att lära oss mer om arv och kökskonst.

Trailer för andra säsongen finns här

Bild: Eater/Vox Media

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!