FoodFriends

Martin & Servera Utvecklar Samarbetet med Karma

Många restauranger är anslutna till Karma för att minska matsvinnet. Martin & Servera som är en av de största restaurangleverantörerna arbetar också hållbart och har under många år stöttat Karma. Under våren har de testat fram en ny lösning för att ta samarbetet vidare och rädda mer mat.

Nu erbjuder Martin & Servera sina restaurangkunder att via Karma-appen rädda färskvaror med kort datum från företagets alla lager.

Vi arbetar löpande med att utveckla digitala tjänster som underlättar vardagen för våra kunder, säger Kristina Ossmark. – Att minska svinnet i branschen är viktigt både för oss, och för våra kunder, så vi är naturligtvis glada för att samarbetet med Karma fortsätter att utvecklas.

Karma integreras med Martin & Serveras e-handel så att saldon på de varor som säljs ut uppdateras i realtid i Karma-appen. Dessutom gör det att de färskvaror som räddas via Karma distribueras till kunderna med ordinarie leverans. Inga extra transporter för varor beställda via Karma – helt i linje med Martin & Serveras fokus på hållbara transporter. Enkelt och klimatsmart!

Fler än 1,000 restauranger i Sverige använder sig idag av Karma för att minska sitt matsvinn. Det känns fantastiskt att ta nästa steg tillsammans med Martin & Servera och börja rädda mat i fler led längs livsmedelskedjan. säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren, VD och medgrundare.

 

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!